Provozní řád

Provozní řád

1. Každý pěstitel požadující vypálení kvasu nebo zpracování ovoce na pálenku je povinen ve spolupráci s provozovatelem vyplnit „Objednávku-prohlášení-daňový doklad“

2. Pěstitel je povinen na požádání doložit deklarované údaje.

3. Výrobní období trvá od 1.7. běžného roku do 30.6. roku bezprostředně následujícího po tomto běžném roce.

4. Pěstitel a osoby žijící s ním ve společné domácnosti mohou v jednom výrobním období vypálit nejvýše 30 litrů absolutního alkoholu.

5. Dle §4, zákona č.61/1997 Sb. V platném znění, nesmí pěstitel, ani osoby tvořící s ním společnou domácnost pálenku prodávat.

6. Kvasy pěstitelů se zásadně zpracovávají samostatně.

7. Každá nádoba s kvasem pěstitele se označí číslem objednávky pěstitele.

8. Provozovatel odmítne vypálit kvasy, které vzhledem nebo vůní vykazují chybný technologický postup při kvašení nebo vykazují známky cizích příměsí a jejichž vypálením by mohla být ohrožena kvalita pálenek z následně zpracovávaných kvasů.

9. Ovoce přijaté ke zpracování na pálenku musí být zralé. Nesmí být nahnilé, plesnivé, či jinak kontaminované.

10. Pěstitelé, kteří jsou přítomni pálení, se mohou zdržovat jen na vyhrazeném místě, nesmějí se přibližovat ke strojnímu zařízení, zasahovat do technologického postupu nebo provoz jakýmkoliv způsobem rušit. Pěstitelé jsou povinni poslechnout pokyny obsluhy.

11. Před každým zpracováním kvasu obsluha vyčistí kotel a aparaturu proplachem.

12. Při zpracování ovoce je zařízení před započetím práce vždy vyčištěno.

13. Ovoce na kvašení je vkládáno do čistých a vysířených nádob. Poté je vložena kvasná kultura.

14. Kvasný proces je nejméně 1x týdně kontrolován.

15. Po vykvašení je kvas co nejdříve vypálen.

16. Výdej produktů je do vlastních nádob pěstitelů.

17. Po každé várce se na měřidle ZEHR odečte množství pálenky a lihovost se změří vyhrazeným lihoměrem. Po teplotní korekci dle „Úředních lihových tabulek“ se vypočte množství alkoholu v pálence. Z toho se vypočítá cena pálenky a spotřební daň. Tyto údaje se zaznamenají do „Objednávku-prohlášení-daňový doklad“

18. Jakost, obsah alkoholu, odpočet na měřidle ZEHR a odměřování množství pálenky je do nádob pěstitel oprávněn kontrolovat a případné námitky ihned hlásit obsluze. Reklamace se vyřizuje ihned na místě.

19. Provozovatel je povinen vydat současně s pálenkou pěstiteli „Objednávku-prohlášení-daňový doklad“ s vyplněnými údaji. Pěstitel je povinen podepsat převzetí pálenky.

20. Pokud pěstitel není přítomen pálení jeho kvasu, pálenka se ukládá do vyzvednutí v nádobách označených číslem objednávky pěstitele.

21. Pálenky pěstitelů z dodaného ovoce jsou vydávány s lihovostí 50%, pokud s pěstitelem nebylo dohodnuto jinak.

22. Pěstitelé jsou vyzváni k převzetí pálenky prostřednictvím SMS, telefonem nebo emailem. Ve výzvě je uvedeno množství pálenky, lihovost, cena a termín výdeje.

23. Součástí Provozního řádu je ceník a rozpis provozní doby.

24. Údaje poskytnuté pěstitelem budou použity pouze pro činnost pěstitelské pálenice a plnění jejích právních povinností.

25. Údaje pěstitelů musí být zpracovány pouze na zabezpečených elektronických zařízeních chráněných heslem.

26. Dokumenty s údaji pěstitelů jsou uchovávány v zabezpečených prostorách–trezoru.

Případné dotazy rádi zodpovíme.

Kontaktujte nás